Блог

Интересни новиники

Тайните на френските макарони

Тайните на френските макарони

Нежни, и деликатни, френските макарони вероятно са един от най-известните и скъпи френски десерти. Сладката приготвена на базата на целувка се предлага в много вкусове и цветове - от класически солен карамел през лавандула и мед до вдъхновяващите диви смокини и гъши дроб.

Четвъртит шоколад от Angel Sweets

Четвъртит шоколад от Angel Sweets

Предизвикателство, към което отправяме поглед…

Рубинов шоколад - Истински подарък от природата.

Руби шоколадът е най-голямата иновация в света на шоколада от повече от 80 години. Шоколадът е изработен  от какаови зърна "руби".

Уникалния вкус на шоколад Ruby

Шоколада предлага интензивна наслада, изцяло ново изживяване за сетивата: нито горчив, нито млечен, нито сладък вкус, а нежно съчетание на свежа плодова нотка и пищна гладкост.

Преди повече от 10 години един от експертите по какао на  Barry-Callebau открива, че компонентите на някои какаови зърна могат да произведат шоколад с изключителен вкус и цвят. От тогава компанията разкрива тайната зад това, което води до откриването на какаовите зърна Ruby и създаването на съвсем нов вид шоколад. Подобно на гроздето за фините вина, какаовите зърна се влияят от всички особености на територията, в която растат. Ruby какаови зърна могат да бъдат намерени в Еквадор, Бразилия или Кот д'Ивоар.

Ruby шоколадът не съдържа плодове, добавен аромат на ягодо-плодни или оцветители.

Възможности за иновации с Ruby

Шоколада отключва ослепителни вкусови изживявания благодарение на уникалния си свеж вкус. Четвъртият шоколад предлага иновативни идеи за следващото поколение сладкарски изделия, хлебни изделия, сладоледи и десерти за вкусове, които ще вълнуват и създават спомени.

Историята на пая

Историята на пая

Популярен, атрактивен и удивително вкусен – негово величество пая вълнува всеки от древността до днес.

Още от древните египтяни съществуват подобни на пай ястия, но идеята за затваряне на пълнеж в  тесто действително произхожда от древен Рим.

Първата публикувана рецепта включва декадентско ръжено тесто, пълно с козе сирене и мед - изненадващо вкусно съчетание за древна римска храна!

Паят, който познаваме и обичаме днес, има своите корени в Северна Европа. Тъй като маслиновото дърво не расте в северните региони, зехтина се замества с масло и свинска мас в по-суровия и по-студен климат на север от Средиземно море. Използването на тези твърди мазнини създава тесто, което може да се навива и оформя - и така се ражда истинският пай.

Първоначално са се приготвяли предимно месни пайове.

През 12-ти век, необходимостта от питателна, дълготрайна храна, която е лесна за съхранение и носене, особено в морето, първоначално е решена, чрез вземане на животни заедно с месар или готвач. Корабите бързо стават тесни и първоначалното решение - непрактично, така че хората намират  решение - пай!

Плодовите пайове се появят в края на 16-ти век, когато кралица Елизабет I получава като подарък пай от череши.

Един от най-обичаните и разпознавани варианти на пай е ябълковия.

Ябълковия пай е станал дотолкова част от американската култура, че сега често използваме термина "американски като ябълков пай", но той всъщност не е американски. Първата рецепта за ябълков пай е открита през 1381 г. в Англия и се описва използването  също на смокини, стафиди, круши и шафран, в допълнение към ябълките.

 Приготвянето на удивителното ястие в различните му разновидности, днес е модерно интересно и вълнуващо предизвикателство за всеки кулинар.

За връзка с нас

ул. Лъвски рид 10
1618 Sofia, Bulgaria
088 878 7162
info@angelsweetsbg.com

Последвайте ни

Направете резервация

Понеделник - Неделя

@ 10:00 до 20:00